25 OKT: Jabatan Perancangan Pembangunan Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) dilapor diserbu pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Ia berikutan susulan kejadian tanah runtuh yang berlaku di Tanjung Bungah pada Sabtu lepas hingga meragut 11 nyawa pekerja warga asing yang tertimbus dalam insiden tersebut.

Sebuah laman portal berbahasa Cina melaporkan, tidak diketahui berapa ramai pegawai terbabit dalam serbuan berkenaan namun beberapa dokumen berkaitan dirampas bagi membantu siasatan.

Dalam kejadian 8.57 pagi Sabtu lalu, ke semua mangsa maut akibat tertimbus dalam tanah runtuh di sebuah tapak pembinaan perumahan mampu milik di Lengkok Lembah Permai, Tanjung Bungah, Pulau Pinang.

Ketika kejadian, mangsa sedang bekerja di bahagian bawah bangunan yang dalam pembinaan itu.

Tiga daripada ialah warga Myanmar, 4 rakyat Bangladesh, 2 warga Indonesia dan masing-masing seorang rakyat Pakistan dan Malaysia.

Disadur dari : https://www.bnbbc.my/pejabat-mbpp-diserbu-sprm/

By admin_dato

Yang Berbahagia Professor Dato’ Seri Dr. Alex Ong adalah seorang Ahli Koperat (Perniagaan) yang berjaya khususnya dalam bidang pelaburan. Beliau juga merupakan seorang pejuang budaya yang dikenali ramai dan seorang ahli perniagaan yang dihormati serta pernah dilantik memegang beberapa jawatan sebagai penasihat dalam Kerajaan Negeri di Malaysia. Dengan kepakaran yang ada pada beliau, maka beberapa Pemerintah Provinsi, Kabupaten dan Kota di Indonesia [1] telah melantik beliau sebagai Ketua Perwakilan bagi membantu dan menyokong tugas Kedutaan Besar Republik Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *