12 NOV: Lebih 100 Mahasiswa Turun Parlimen (MANTAP V11) sudah bersedia untuk menyalurkan bantuan kemanusian kepada mangsa banjir di Pulau Pinang dalam masa terdekat.

Jurucakap kumpulan itu, Mohd Fadzli Naim menjelaskan bahawa usaha itu dianggap sebagai bukti budaya politik matang yang diamalkan kerajaan terutama apabila membabitkan soal kemanusiaan.

“Justeru, kami berharap dengan adanya bantuan daripada kumpulan kami dan kerajaan, semua keperluan mangsa banjir dapat dipenuhi, sekali gus meringankan beban ditanggung mereka.

“Pada masa sama, pihak yang lebih berkemampuan digalakkan untuk saling membantu mangsa banjir tanpa mengira agama, kaum dan fahaman politik,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

MANTAP 7 adalah satu sebuah program internship BN yang di pengerusikan oleh Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Razali Ibrahim.

Turut dijadulakan bersama dalam misi kemansiaan itu adalah sukarelawan dari Biro Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) UMNO.

Disadur dari : https://www.bnbbc.my/misi-bah-100-sukarelawan-mantap-siap-sedia/

By admin_dato

Yang Berbahagia Professor Dato’ Seri Dr. Alex Ong adalah seorang Ahli Koperat (Perniagaan) yang berjaya khususnya dalam bidang pelaburan. Beliau juga merupakan seorang pejuang budaya yang dikenali ramai dan seorang ahli perniagaan yang dihormati serta pernah dilantik memegang beberapa jawatan sebagai penasihat dalam Kerajaan Negeri di Malaysia. Dengan kepakaran yang ada pada beliau, maka beberapa Pemerintah Provinsi, Kabupaten dan Kota di Indonesia [1] telah melantik beliau sebagai Ketua Perwakilan bagi membantu dan menyokong tugas Kedutaan Besar Republik Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *