PUTRAJAYA, 25 Okt (Bernama) — Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menafikan dakwaan harga minyak masak akan naik seperti yang tular di media sosial ketika ini.

Kementerian itu dalam kenyataan hari ini menyatakan kekesalan terhadap tindakan individu yang menularkan semula laporan akhbar China Press bertarikh 19 Okt 2016 tentang kenaikan harga minyak masak.

“Tindakan tersebut dianggap sebagai tidak bertanggungjawab dan menimbulkan suasana panik dalam kalangan pengguna,” kata kementerian itu.

Justeru, semua pihak disarankan supaya merujuk kepada KPDNKK terlebih dahulu untuk mendapatkan kepastian sebelum menyiarkan sebarang kenyataan.

Disadur dari : www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1403683

By admin_dato

Yang Berbahagia Professor Dato’ Seri Dr. Alex Ong adalah seorang Ahli Koperat (Perniagaan) yang berjaya khususnya dalam bidang pelaburan. Beliau juga merupakan seorang pejuang budaya yang dikenali ramai dan seorang ahli perniagaan yang dihormati serta pernah dilantik memegang beberapa jawatan sebagai penasihat dalam Kerajaan Negeri di Malaysia. Dengan kepakaran yang ada pada beliau, maka beberapa Pemerintah Provinsi, Kabupaten dan Kota di Indonesia [1] telah melantik beliau sebagai Ketua Perwakilan bagi membantu dan menyokong tugas Kedutaan Besar Republik Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *