12 NOV: Kerajaan Selangor diketuai Menteri Besar, Datuk Seri Azmin Ali disifatkan berfikiran jumud apabila mengeluarkan arahan pemberhentian langganan akhbar di bawah Kumpulan Utusan dan Berita Harian.

Ketua Puteri UMNO, Datuk Mas Ermieyati Samsudin berkata, tindakan tersebut mengambarkan seolah-olah mereka takut dengan peranan media arus perdana.

“Ini memperlihat sikap tidak matang Azmin dan saya gesa mempertimbangan semula dibuat kerana kedua-dua akhbar ini harus ada jualan.

“Saya berharap Azmin bersikap mengikut akal fikiran,” katanya selepas Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Umum Ke-14 Puteri UMNO Pahang di Kuantan hari ini.

Turut hadir adalah Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob, Naib Ketua Puteri UMNO, Datuk Zahida Zarik Khan dan Ketua Puteri UMNO negeri, Azlina Azma Mohd. Azmi.

Semalam, laporan media massa menyebut bahawa kerajaan Selangor mengeluarkan arahan kepada semua jabatan, agensi dan anak-anak syarikatnya supaya menghentikan langganan akhbar Utusan dan Berita Harian berkuat kuasa serta merta.

Arahan itu dikeluarkan menerusi surat pekeliling bertarikh 9 November lalu yang ditandatangani oleh Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohd Amin Ahmad Ahya.

Disadur dari : https://www.bnbbc.my/azmin-tak-matang-puteri-umno/

By admin_dato

Yang Berbahagia Professor Dato’ Seri Dr. Alex Ong adalah seorang Ahli Koperat (Perniagaan) yang berjaya khususnya dalam bidang pelaburan. Beliau juga merupakan seorang pejuang budaya yang dikenali ramai dan seorang ahli perniagaan yang dihormati serta pernah dilantik memegang beberapa jawatan sebagai penasihat dalam Kerajaan Negeri di Malaysia. Dengan kepakaran yang ada pada beliau, maka beberapa Pemerintah Provinsi, Kabupaten dan Kota di Indonesia [1] telah melantik beliau sebagai Ketua Perwakilan bagi membantu dan menyokong tugas Kedutaan Besar Republik Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *